Activitats Mancomunades

El Consell Comarcal del Gironès i l'Ajuntament de Quart organitzen diferents activitats pel jovent de la comarca:

JORNADA DE PERSONES DELEGADES

Els i les delegades de segon curs de diversos centres d’educació secundària de la comarca es reuneixen per celebrar la Jornada de Delegats i Delegades del Gironès.
Aquesta té un caràcter formatiu i permet oferir orientació, assessorament i proporcionar eines als i les joves en la seva tasca com a representants; alhora que crear espais d’intercanvi entre l’alumnat. Es treballa a partir de dinàmiques que incideixen en les habilitats per a la vida: assemblea, resolució de conflictes, emocions, comunicació verbal, comunicació no verbal i salut mental.
L'activitat es realitza el mes de febrer a la Sitja de Fornells de la Selva.

 

EXPOJOVE

L'Expojove és un punt de referència per a la formació posterior als 16 anys amb expositors que ofereixen als visitants les propostes d’estudis de batxillerat, cicles de formació professional, cicles d’arts plàstiques i disseny, ensenyaments esportius, programes de formació i inserció i formació de persones adultes. També presentarà múltiples opcions existents a la formació i ocupació posterior a l’etapa d’ensenyament obligatori.

La fira se celebra durant el mes de març o abril a la Fira de Girona.

 

TALENT GIRONÈS

El Talent Gironès és un concurs per a joves de la comarca d'entre 15 i 29 anys, on cada participant té l'oportunitat de demostrar el seu talent artístic davant d'un jurat expert. Hi ha sis disciplines artístiques en les quals s'hi pot participar o bé individualment o bé en grup: arts visuals, arts plàstiques, música, escriptura, arts escèniques i dansa.

La gala final se celebra durant els mesos de maig o juny a la Sala La Mirona de Salt. 

 

PORT AVENTURA

Sortida al parc d'atraccions organitzada des de l'Àrea de Joventut del Consell Comarcal del Gironès amb la complicitat d'Ajuntaments d'arreu de la comarca. Hi ha un total de 90 places.

La sortida es realitza durant un dia el mes de juny (quan ja no hi ha horari lectiu).

 

COLÒNIES JOVENTUT GIRONÈS

Les Colònies Joventut Gironès és un projecte que afavoreix la conciliació de les famílies. Es realitzen durant l'última setmana de juny i són finançades al Programa Temps per Cures del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Estan destinades a joves que hagin cursat 1r i 2n d’ESO durant l'any en qüestió.

 

BUS NIT

Servei d’autobús nocturn per a assistir a les Fires de Girona. Hi ha un total de vuit rutes i, en el cas de Quart es comparteix recorregut amb els municipis de Llambilles, Cassà de la Selva i Llagostera. Entre setmana (durant les Fires de Sant Narcís), el servei es gestiona des de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal i durant el cap de setmana, el servei de transport era el bus regular nocturn.

El servei es realitza durant els mesos d'octubre i novembre coincidint amb les Fires de Sant Narcís.

 

Per a més informació podeu contactar amb joventut@quart.cat