L’Ajuntament de Quart ha endegat un projecte formatiu dirigit principalment a restauradors i restauradores del municipi i que compta amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Girona. El seu objectiu és promocionar els restaurants de la zona a través de la seva unió amb un dels principals elements identitaris del municipi: la Terrissa.

Amb aquesta finalitat des de la corporació estem preparant una sessió formativa en la qual es donaran a conèixer les diferents tipologies d’atuells, coccions, beneficis i aliments apropiats per a la cuina amb terrissa. Així mateix, també es descobriran els principals vins macerats amb aquesta tipologia de recipients i es farà una demostració de la recepta de Quart: el Plat Terrisser.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament volem convidar als restauradors i restauradores de Quart a participar en aquesta sessió formativa de caire gratuït que tindrà lloc a finals de setembre.

Avantatges dels restauradors i restauradores que hi participin:

  • Poder participar en el nou cicle de gastronomia «Terra i gastronomia» durant tot el mes d’octubre
  • Se’ls farà arribar tots els atuells necessaris per a la seva participació en aquestes jornades de terrissa i gastronomia
  • Difusió per a les xarxes socials i canals de comunicació de l’Ajuntament de Quart
  • Publicitat a altres mitjans de comunicació

Data: a triar entre 27 o 29 de setembre

Hora: de 10 a 13.30 hores

Lloc: Museu de la Terrissa

Programa:

  • 10.00 hores: Atuells per cuinar (a càrrec del terrissaire Pere Mateu)
  • 10.30 hores: Vins macerats amb terrissa (a càrrec del sommelier Ferran Vila). Inclou tast de vins
  • 12.00 hores: Tradició gastronòmica i receptes amb terrissa (a càrrec del divulgador cultural especialitzat en gastronomia històrica, Pep Vila, i el cuiner Toni Vallory. Inclou cuina en directe del PlatTerrisser i el seu posterior tast.
  • Inscripció: obertes fins al 23 de setembre (inscripcions limitades)

Formulari d'inscripció:  https://forms.office.com/r/RFs7rknQHD

Si teniu algun dubte poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament de Quart al 972 46 91 71 (Tècnica de Desenvolupament Comunitari).