Aquest cap de setmana, el Local Social i el Museu de la Terrissa de Quart s’ha omplert d’art gràcies a la primera edició de Quart d’Art, el festival per viure l’art en família. Prop de 150 persones de totes les edats han pogut gaudir d’alguna de les 10 propostes artístiques programades.

La regidora d’educació, festes i esports de l’Ajuntament de Quart, Vanessa Larramendy, ha assenyalat que «un cop finalitzat aquest cap de setmana, podem dir que Quart d’Art ja és un nou festival artístic a tenir en compte. Es tracta d’una proposta diferent, enfocada en viure l’art en primera persona i en família» i ha puntualitzat que «des del consistori pensem que és molt necessari que els infants puguin descobrir l’art, de manera divertida i participativa, i els fem desenvolupar la seva imaginació i expressar les seves emocions».

Dissabte dia 14 de maig inaugurava el festival una classe de teatre a càrrec de Gaudir Teatre, on tothom que hi va assistir va poder deixar les vergonyes a un costat de la manera més divertida. Posteriorment, es van poder traslladar al Museu de la Terrissa on adults i grans varen poder materialitzar tota la seva creativitat a Fotoficcions gràcies a la Mercè Ribera. Amb elements molt dispars varen fer realitzar escenes imaginàries que, posteriorment, varen poder plasmar en una fotografia. El matí va concloure en una esbojarrada i divertida sessió de contes a càrrec de La Minúscula. Tots els assistents varen riure en aquesta activitat que va comptar amb la participació d’algunes de les persones adultes assistents.

A les quatre de la tarda obrien tres activitats més, on gairebé una cinquantena de persones varen poder treure tota la seva energia amb en Malik i les seves danses africanes. Mentrestant,  A fora, nens i nenes esperaven el seu torn per fer una manualitat a càrrec de l’Associació Cocu, on podien crear unes divertides obres pintades amb fang. Els petits varen poder experimentar amb les seves pròpies mans les textures i els colors que proporcionaven les diferents tipologies d’argiles. A la mateixa hora,  al Museu de la Terrissa, la Raquel de ArtCrea omplia tot l’aforament amb el seu magnífic viatge sensorial a la Lluna. Un emotiu viatge que va comptar amb la participació del públic, el qual, un cop finalitzada, va poder jugar amb els elements manipulatius disponibles i jugar com a infants amb llunes lluminoses.

Diumenge dia 15 de maig, Quart d’Art va iniciar la seva programació fent jugar a adults i infants. Corda de saltar, malabars, discs gegants... són alguns dels elements amb els quals els assistents varen poder treure l’infant que duien a dins. Això sí, tots pintats amb el nas vermell! Posteriorment, i gràcies a Flors Romaní, altres persones omplien la sala de manualitats creant una obra artística amb flors i plantes naturals. Blancs, verds, liles, roses i grocs són alguns dels colors que omplien la sala i quedaven plasmats en un atrapasomnis que les persones assistents es varen endur  per decorar de la forma més especial algun racó de la casa. Abans d’anar a dinar encara quedava temps per una dolça, divertida i bonica sessió de contes a càrrec de la Carmina. Contes de sempre, endevinalles i moltes sorpreses més en una activitat que va fer participar al públic i el va permetre decidir quins contes els venia més de gust explicar.

Quart d’Art tancava el festival amb una tarda ben catalana gràcies a la Joana de El Foment que va ensenyar els ball tradicionals a més de vint persones al Local Social. El Ball del Rogle, el ball del patatuf, la bolangera, el ball de l’Estapera o fins i tot la Sardana són algunes de les danses catalanes que van ballar i gaudir els assistents. Al mateix temps, al Museu de la Terrissa, la Raquel de ArtCrea tornava un cop més a omplir l’aforament amb la seva obra “El meu poble és la lluna”.

Quart d’Art ja prepara la següent edició amb ganes d’oferir més tallers, espectacles i novetats que no deixin a ningú indiferent. Tothom té un artista a dins, Quart d’Art és el lloc on trobar-lo.