El proper 11 de desembre a les 11.30h del matí a la biblioteca municipal Miquel Pairolí es durà a terme «Quart llegeix Miquel Pairolí». En l’acte es presentarà el número especial de la revista municipal El Celrè, dedicada a l’escriptor, que conté una anàlisi de la seva obra. Posteriorment, representants de les diferents entitats municipals llegiran alguns dels seus textos més emblemàtics.

Enguany se celebra el desè aniversari del traspàs de Miquel Pairolí, escriptor, crític literari i periodista que va transcórrer gran part de la seva vida al municipi de Quart. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha endegat i col·laborat en diverses iniciatives per homenatjar-lo en aquest aniversari. Aquest és el cas de la creació dels Espais Literaris de Miquel Pairolí, un senzill itinerari de set quilòmetres que transcorre per cinc espais de Quart on l’autor més s’inspirava: la bòbila de Can Ginesta, a l’exterior del Museu de la Terrissa de Quart; el banc dels roures, en la Via Verda de Girona; Can Pairolí, masia en la qual l’escriptor va viure; l’Església de Palol d’Onyar i l’Església i el cementiri de Quart.

El recorregut es va inaugurar el passat 13 de novembre en un acte celebrat al Museu de la Terrissa de Quart coorganitzat amb l’Editorial Gavarres amb la col·laboració d’Espais Escrits i que va comptar amb la participació del Molt Honorable Quim Torra, expresident de la Generalitat de Catalunya. Així mateix, per la seva creació, el consistori ha comptat amb l’estreta col·laboració de la família de l’escriptor.

L’alcalde del municipi, Carles Gutiérrez, ha assenyalat que «des de l’Ajuntament de Quart no volem que el que va ser Miquel Pairolí i tot el que va significar pel nostre municipi caigui en l’oblit» i ha afegit que «per això, de seguida vam posar fil a l’agulla, de la mà de la família de l’escriptor, en la creació d’aquesta ruta que dona a conèixer l’estreta unió que aquest tenia amb el municipi». A més, ha puntualitzat que «Miquel Pairolí, sense cap mena de dubte, ha estat un dels quartencs més destacats de la història de Quart i apostarem sempre per difondre la seva obra i que tothom el segueixi llegint».

En cada un dels cinc espais s’ha col·locat un senyal en el qual es poden llegir fragments dels dietaris «Paisatge amb flames», «L’enigma» i «Octubre» inspirats en aquells mateixos entorns. A més, també s’hi informa sobre el recorregut i s’hi troba un codi QR que du a un espai web d’aquell mateix punt de l’itinerari on podran ampliar les lectures i podran continuar llegint-les mentre observen el paisatge que les van inspirar.

Més informació sobre els Espais Literaris de Miquel Pairolí aquí.