Ahir, 17 de maig, es va celebrar el Dia internacional contra la LGTBI-fòbia, el qual té com a objectiu visibilitzar i denunciar les discriminacions contra les persones del col·lectiu LGBTI+ per raó d’orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

Any rere any, l’Ajuntament de Quart s’adhereix a aquesta commemoració iniciada l’any 1990 quan l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals.

El lema d’aquest 2022, «Els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets», pretén reclamar el dret de totes les persones a expressar lliurement l'orientació i la identitat sexual sense sofrir per això cap mena de violència ni discriminació, exigint, a més, la fi de les teràpies de conversió i de l'esterilització forçada de les persones trans i intersex.


Enguany, s’ha creat un mural creat per Mar Àlvarez consistent un gran cor en el qual es podia llegir STOP LGTBIFOBIA. Dins d’aquest cor grans i petits van poder plasmar les seves mans i dibuixos de lliure creació per donar el seu suport a aquest col·lectiu. 

A més, prèviament, la regidora d’acció social, cooperació i igualtat de l’Ajuntament de Quart, Sílvia Vidal, va llegir el manifest «Declaració contra l'homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia».

El consistori agraeix l’assistència de totes les persones de totes les edats que van participar en l’acte d’aquest 2022. Us esperem al del 2023!

#ProuLGTBIfòbia

Adjuntem el manifest aquí