Coincidint amb el Dia Internacional de l'eliminació de la Violència envers les Dones, el pròxim 25 de novembre, l’Ajuntament de Quart ha endegat una campanya per conscienciar sobre el masclisme, els rols i els estereotips de gènere.

La campanya, dirigida principalment als i les joves (tot i que està obert a la totalitat de la ciutadania), porta per nom «Capgirem el masclisme» i pretén donar la volta a frases com, per exemple, «Sortiràs amb aquesta faldilla?» o «Soc gelós perquè em dones motius per ser-ho». Es vol aconseguir la col·laboració del jovent amb l'objectiu que observin el seu entorn i identifiquessin els estereotips tan presents en la nostra societat: en la publicitat, en els mitjans de comunicació, en l'assignació de responsabilitats dins de la família, en el desenvolupament de les relacions afectives, en el llenguatge que emprem, entre d'altres; i, d’aquesta manera, es conscienciïn sobre aquesta problemàtica.

#capgiremelmasclisme

Per participar en el concurs només s'ha d'enviar una o més frases a través dels posts de les xarxes socials de l'Ajuntament o a través dels seus missatges privats a Facebook, Twitter o Instagram. Es pot participar fins al 22 de novembre a les 12 hores i cada frase serà una participació.

La persona guanyadora s'anunciarà el mateix dijous 25 de novembre. Un jurat format per la regidora d'Acció Social, Cooperació i Igualtat, Sílvia Vidal; el regidor de Salut, Josep Roura; la regidora d'Educació, Esports i Festes, Vanessa Larramendy, i el regidor Carles Serra, escolliran la frase més representativa d'entre totes les participants.

El premi consistirà en un xec regal d'Abacus Cooperativa valorat en 150 euros.

«Capgirem el masclisme» és una campanya subvencionada amb fons del Pacte d'Estat Contra la Violència de Gènere i que té com a finalitat contribuir a crear una societat més igualitària.