Aquests primers mesos del curs 2022/23 s'ha dut a terme la creació d'una nova estructura al pati de l'Escola Nou de Quart, situada en una de les cantonades de la zona exterior, i que respon a una doble necessitat del centre: la separació de residus i l'emmagatzematge d'estris del pati.

Es tracta d'un tancat porxat, semblant a un armari, creat amb pilars de ferro galvanitzats i llistons de fusta a la part frontal, posterior i lateral, perquè l'espai interior no es puguin veure des de la zona d'esbarjo dels infants. També s'hi ha realitzat una teulada impermeable a l'aigua i una base pavimentada per evitar el fang els dies de pluja.

A més, l'estructura s'ha dividit en dos espais diferenciats. Per una banda, i arran de la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta, l'estructura disposa d'un espai on guardar els cubells de les diferents fraccions de residus que s'hi generen. I, per altra banda, i separada de l'anterior, l'estructura també compta amb una zona exclusiva pel centre d'educació per a desar-hi els estris del pati de l'escola com, per exemple, carretons, pales i galledes.