La primera edició de la Rufina portarà noms com Paula Grande, BigBlack Rhino, Non Sin Tri i el Mag Fèlix en espais insòlits de Quart.

L’Ajuntament de Quart, amb la col·laboració de la productora Baowatt, ha endegat la primera edició de La Rufina, una cicle primaveral i de proximitat que tindrà lloc un diumenge al mes des del març fins al juny, i que acollirà actuacions de circ, música i màgia en espais insòlits del municipi.

La inauguració tindrà lloc el pròxim diumenge 13 de març amb la cantautora Paula Grande a la sala d’Exposicions del Museu de la Terrissa, en què oferirà un concert que neda entre el rap, el trap i el jazz.

D’altra banda, Big Black Rhino presentarà la seva versió intimista de la formació, amb veu, guitarra i teclats, el diumenge 3 d’abril; i la companyia de circ Non Sin Tri portarà el seu espectacle “iNSTants” el diumenge 8 de maig. La nota final la posarà la proposta de màgia “Potadecabra” del mag Fèlix Brunet el 19 de juny.

Els concerts seran gratuïts i tindran lloc en espais on el públic no està acostumat a descobrir propostes culturals, generant, d’aquesta manera, una sensació de proximitat amb l’artista.

Aquesta iniciativa ja es va iniciar l'any 2020, això no obstant, va quedar aturada a causa de la pandèmia de la COVID-19. El nom del cicle neix de la tradició ceramista de Quart, basant-se en una de les santes per les quals es promulgà la confraria de Terrissers i ollers de la població.

Els artistes de La Rufina

Paula Grande

Paula Grande és una barreja de tots els llocs que han ocupat les seves experiències, els seus camins i les seves avantpassades. Una corrent contra allò establert que neda entre el rap, el trap i el jazz. Amb la publicació dels seus treballs discogràfics "Viatge Interestel·lar" (2016) i "SóC" (2018), arriba al món de la música de forma autodidacta, des del carrer i amb la intenció de contribuir a transformar la realitat en la qual vivim. Acompanyada o bé ella amb les màquines i pedals a l’escenari, posa el cos per parlar des de l’ànima. Una explosió cap a l’exterior.

BigBlack Rhino (format trio)

Black Rhino, en format trio, ens presenten una versió intimista de la formació, aquest cop amb veu, guitarra i teclats presentant els seus dos treballs “Come Back Home” i “Thoughts Under The Skin”. Amb un llarg recorregut des del 2014 i una trajectòria ascendent aquesta formació ens porta una bona dosi de Soul, Blues i Rock. Sens dubte, un còctel explosiu.

Non Sin Tri

“’iNSTants” és el nom de l’espectacle de creació pròpia de la companyia Non Sin Tri, amb la direcció artística interna de Sara Gilsanz Grandas. Formats a l’Escuela de Circo Carampa de Madrid, el Centre regional des arts du cirque i Arc En Cirque, Chambéry, es tracta d’una companyia de circ multidisciplinari composta per Aleix Lidon, Alvaro Cabeller i Sara Gilsanz. Un combo artístic que explora la combinació de corda aèria, monocicle i malabars amb acrobàcies.

Fèlix Brunet

La pinzellada màgica del cicle arriba de la mà del mag Fèlix Brunet, que amb el seu espectacle per a tots els públics “Potadecabra” sorprendrà els assistents amb jocs de màgia divertits, participatius i musicals amb molt dʼhumor, escapismes increïbles, aparicions i desaparicions, i endevinacions impossibles.