El número 115 del Celrè, la revista municipal de Quart, ja ha sortit al carrer. 

 

S'acosten les festes de Nadal i arriba el número 115 de la revista municipal, el Celrè, amb una sorpresa!

 

Al llarg d'aquesta setmana, els veïns i veïnes del municipi, rebran a les seves llars aquest número de tardor-hivern, amb el calendari del municipi per a l'any 2023.

 

En aquest número la quartenca Eva Ribas, presidenta del Club de Bàsquet Quart, n'és la protagonista. Es troba present tant a la portada com a l'apartat «Entrevista» d'aquesta edició, en la qual explica que «a mi el bàsquet sempre m'ha agradat pels valors que comporta» i assenyala que el més important és que «la gent del poble pugui jugar a bàsquet i s'ho pugui passar bé i agafar els valors que té» aquest esport. A més, recorda els seus inicis, per exemple, quan arribava «casa amb les cames pelades» atès que «quan vam començar no teníem pavelló» o com va arribar a ser presidenta «per diverses situacions que van confluir totes juntes en aquell moment, vaig decidir tirar-me a la piscina».

S'inicia un nou apartat, «Receptari» creat conjuntament entre les entitats  Amb Ulls de Dona i Dones de Palol d'Onyar. Cada número del Celrè presentaran una nova recepta, basada en plats tradicionals de la cuina que sempre s'ha fet a les llars quartenques. El primer plat que presenten és la Crema de Carabassa, una recepta fàcil de fer i ideal pel temps de tardor.

També per primera vegada, Pau Taberner inicia l'apartat «ConCiència», i us descobreix com, gràcies a la màquina inventada per Nancy Johnson, nascuda l'any 1795 als Estats Units; la indústria del gelat es va revolucionar i va esdevenir un producte a l'abast de tothom.

En les seves pàgines també hi trobareu l'apartat «Enraonem», aquesta vedada dedicat a Maria Teresa de ca l'Avellaneda, veïna de la Creueta de tota la vida. A través de les seves línies, escrites per Carles Serra i Andreu Cufí, es descobreix com va ser la seva joventut en aquest nucli i com «n'era de viu aquest barri abans, quan a totes les cases hi havia gent».

A l'apartat «Postals del món», Nil Duran explica en primera persona les seves vivències a Brasil, concretament a Sao Paulo i Rio de Janeiro, i en destaca el record del «primer viatge en cotxe atònit pel contrast entre el mar de barraques i cases baixes (...) i els gratacels vertiginosament prims creixent com  bolets».

També s'hi troba l'apartat  «Entorn natural», en el qual Adrià Compte us descobrirà algunes de les plantes silvestres comestibles que podem trobar entorn del municipi; «Objectes de Terrissa» en el qual l'Associació de terrissaires artesans de Quart, que detalla el procés d'acabament definitiu d'una peça de terrissa, abans de posar-les a coure; «Coneix les Gavarres», en el qual es convida a descobrir Ca n'Estalviaca; «Viu a Quart», en el qual es dona a conèixer les notícies dels últims mesos relacionades amb el municipi; «Contes engrunats», que narra el conte de Les goges del molí de'n Rigau; «Pinzellades», que mostra la recepta del Plat Terrisser 2022 i l'apartat de Salut, el qual versa sobre els nous programes d'Acció Comunitària del Departament de Salut a Quart.

Us imagineu com va ser la inauguració del camp de futbol municipal? A la pàgina 28 trobareu una fotografia de l'«Arxiu històric»en la qual es pot observar una ballada de sardanes que es va realitzar durant l'acte de la seva inauguració, al juliol de l'any 1981.

A més, com sempre, l'alcalde dedica unes paraules als quartencs i les quartenques, els regidors informen sobre la feina feta en els darrers mesos i les escoles i les entitats del municipi parles sobre les seves últimes novetats i activitats. I molt més!

Aquest número, a més, apareix el  «Pastafang», un apartat de jocs i entreteniments que explicaran històries i mostraran peces de terrissa antiga de les que es feien a Quart, i que en aquest número ens ofereix les solucions de l'anterior sopa de lletres.

 

Us podeu descarregar aquest número de la revista aquí: