El pròxim13 de juliol a la tarda tindrà lloc la primera sessió de treball, titulada «Debat sobre el desenvolupament sostenible i econòmic del polígon industrial de Quart». Aquesta es realitzarà a la Biblioteca Miquel Pairolí de Quart i comptarà amb el treball conjunt entre empresaris locals, representants polítics de l’ens local i tècnics del consistori i del Consell Comarcal del Gironès.

En aquesta primera sessió es pretenen identificar conjuntament les fortaleses, febleses i reptes pel que fa al sector industrial del municipi i el polígon en concret. A més també s’hi tractaran temes de sostenibilitat i de relació entre l’Ajuntament i els agents econòmics locals.

Així mateix, a l’inici de la jornada es realitzarà una ponència a càrrec de l’Oficina de Transició energètica de la Diputació de Girona titulada «Beneficis de l’autoconsum d’energia solar fotovoltaica en el sector industrial».  Aquesta presentació informarà i dotarà d’eines als empresaris que hi assisteixin per millorar la sostenibilitat i, de retruc, els beneficis de les seves empreses (subvencions, recursos útils, casos pràctics...).

 Aquesta sessió de treball és la primera del projecte «Planificació compartida de polítiques de promoció econòmica vinculades amb el sector industrial de Quart», el qual té per objectiu establir les principals línies d’actuació per millorar i promocionar el polígon industrial del municipi.

El procés s’ha dividit tres fases (Definició, Diagnosi i Estratègies i propostes d’acció) que es té previst que finalitzin a finals del mes d’octubre d’aquest mateix any. El projecte compta amb la participació de la consultoria especialitzada Neòpolis la qual fa més de 15 anys que es treball amb projectes de similars característiques.