L’objectiu d’aquesta campanya és promoure uns hàbits més sostenibles, segurs i saludables conscienciant els veïns i veïnes de Quart sobre un model de mobilitat menys contaminant i més respectuós amb el medi ambient.

Per a dur a terme aquesta celebració al llarg d’aquests set dies es durem a terme diverses activitats pel municipi. L’acte central tindrà lloc el proper dissabte 18 de setembre. De 9.00 h a 12.00 h es duran un conjunt d’activitats relacionades amb l’ús de les bicicletes a la Plaça de les Terrisseres. Aquestes activitats comptaran amb el suport i la col·laboració del Club Esportiu Quart de Volta (http://quartdevolta.blogspot.com) i seran principalment les següents:

·         ITB: Inspecció tècnica de bicicletes

Taller de posta a punt de bicicletes (inflar o canviar rodes, engrassar la cadena, revisar els frens i altres engranatges, adequar les mides...)

·         Equipa la teva bicicleta i posa’t la medalla

Activitat en la qual els infants podran dibuixar i pintar bicicletes i medalles que també podran retallar.

·         Taller de fotos: Jo vaig en bici!

Els participants hauran d’escriure en un full un missatge que reflecteixi allò que els hi aporta anar en bicicleta i els motius que l’impulsen a fer-la servir per tal d’animar a altra gent a utilitzar-la. Qui vulgui es podran fer fotografies individuals o en grup on es vegin les bicicletes i els missatges. Aquestes fotografies es poden compartir a les xarxes socials amb el hashtag #setmanadelamobilitatsostenible2021

·         Coneix la normativa

Espai on a través de cartells molt visuals es donaran a conèixer la normativa principal a l’hora de fer ús d’una bicicleta i de circular tant pel municipi com pel seu carril bici. Els participants hauran de resoldre preguntes i situacions diverses per repassar la normativa.

L’acte finalitzarà a les 11.30 amb una bicicletada popular que s’iniciarà a la mateixa Plaça de les Terrisseres, continuarà pel bosc de Can Ferriol i finalitzarà pel carril bici del municipi, el qual forma part de les Vies Verdes de Girona. Aquestes activitats no requereixen inscripció prèvia.

També durant aquesta setmana, l’Ajuntament ha decidit ampliar la franja d’edat per la subvenció que ofereix als joves en la targeta T-10 (10 viatges de la zona 1), que fins ara era d’entre 16 i 18 anys. A partir d’aquesta setmana els joves de 14 i 15 anys també es podran beneficiar d’aquesta subvenció que finança el 50% del valor de la targeta.

Per a sol·licitar-la només cal enviar un correu electrònic a joventut@quart.cat adjuntant una fotocòpia del DNI per ambdues cares, una fotografia tipus carnet d’identitat, el certificat d’empadronament i el formulari.

#setmanadelamobilitatsostenible2021