Del 8 al 30 d'octubre vuit restaurants del municipi de Quart han servit el Plat Terrisser 2022, que enguany ha consistit en la Cassola Bosquetana.

Prop de dues-centes cinquanta persones han tastat aquest plat tradicional basat en un rostit de carn amb bolets de temporada que menjaven els treballadors del bosc en ocasions especials.

Es tracta d'una recepta històrica de la comarca del Gironès; recuperada pel divulgador cultural especialitzat en gastronomia històrica, Pep Vila; escollida per les entitats socials del municipi (Amb Ulls de Dona, Dones de Palol d'Onyar i Llar de jubilats de Quart) i adaptada al present per Jordi Parés, cuiner i professor de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona.

 

Aquest matí, infants de 5 i 6 anys de l'Escola Nou de Quart han visitat les oficines de l'Ajuntament de Quart i han agafat una butlleta de l'urna de cada establiment, en la qual hi havia el nom de cada premiat i premiada.

 

En concret, volem donar l'enhorabona a:

 

  • Restaurant Cal Ferrer: Eusebio García
  • Bar-restaurant La Bòbila (al Local Social): Ana Ma Sánchez
  • Bar-restaurant Ca l’Àngel: Jose Luís Martínez
  • Bar-restaurant l’Atuell: Pedro Pedraza
  • Establiment de menjar per emportar Quart Plat: Josep Ma Ribas

 

Heu guanyat un àpat gratuït per a dues persones al mateix establiment i una cassola de color creada pel mestre Oller Josep Mestres!

 

Ens posarem en contacte amb cada un d'ells perquè vinguin a recollir els seus premis.

 

Moltes gràcies a totes les persones que han tastat el Plat Terrisser 2022 i als establiments participants!

 

Us esperem a tots i a totes en l'edició 2023!