S'acosta el Gran Recapte del Banc dels Aliments!

 

Aquest cap de setmana es durà a terme la 14a edició del Gran Recapte del Banc dels Aliments, una fita solidària que s'ha consolidat a Catalunya amb el suport i l'estima de la ciutadania.

Enguany el Gran Recapte es durà a terme en un format mixt que combina la recollida física d'aliments amb les donacions monetàries.

 

A Quart, del 25 al 27 de novembre, l'entitat Amb Ulls de Dona ha organitzat la recaptació d'aliments bàsics (llet, oli o conserves, entre d'altres) als establiments Cal Niñu (25 i 26 de novembre) i l'Spar (del 25 al 27 de novembre).
 

A més, a Cal Niñu també es podran adquirir tiquets de 3€ amb els quals el Banc d'Aliments adquirirà productes frescos.

Tots els productes recaptats als establiments quartencs seran destinats al rebost del Banc dels Aliments del municipi.
 

Així mateix, del 25 de novembre al 6 de desembre també es podran realitzar donacions monetàries a la línia de caixa d'alguns establiments i a través del web www.granrecapte.com.
 

 

Situació delicada arran de l'actual inflació

Els Bancs dels Aliments catalans es troben en una situació delicada arran de l'actual context d'inflació amb l'increment dels preus dels aliments bàsics al llarg de l'any. A més, la progressiva pèrdua de poder adquisitiu per part de les famílies els aboca a una major inseguretat a l'hora de garantir l'accés a una alimentació saludable.

Per això, una campanya com el Gran Recapte és essencial perquè els Bancs dels Aliments puguin omplir el rebost i tenir assegurada la distribució, els mesos vinents, de productes tan necessaris com la llet, l'oli o les conserves de peix i verdures.

El Gran Recapte 2021 va recollir a Catalunya més de 3.653.752 € que van ser traduïts a aliments gràcies a les més de 8 mil persones voluntàries presents a més de 3.000 punts de recollida.


Col·labora-hi, ajudar omple!