Dipsalut edita un conte pensat per ajudar a pares, mares, familiars, tutors o professionals a explicar a infants de 4 a 12 abys com afrontar situacions de crisi.

Segons l'Organisme de salut de la Diputació de Girona "El llibre busca esdevenir una eina per apropar-se als més petits i facilitar la comunicació quan viuen moments complicats que fàcilment poden trasbalsar-los. L'objectiu és ajudar-los a entendre que no estan sols, que allò que els passa és normal i que és recomanable deixar-se ajudar i acompanyar.

S'hi normalitza la simptomatologia que es produeix davant situacions angoixants -mostrant com a habituals i comprensibles reaccions ben diferents a esdeveniments tràgics, tristos o incerts-. També inclou consells i exemples per gestionar les emocions i per ajudar a passar de la millor manera possible el procés de resolució de la crisi.

El conte també explica de manera molt visual i planera que caldrà passar per un procés de reorganització de l'entorn i que, després, progressivament, tot s'anirà estabilitzant. A més, al final, inclou una guia per a famílies i per a professionals en la que es donen orientacions sobre com i quan utilitzar el recurs.

L'autora, Verònica Brea i Jiménez, afirma que la seva experiència com a psicòloga d'emergències li va fer veure "la necessitat de tenir una eina genèrica per connectar amb els infants i comunicar-nos-hi quan aquests es troben en moments de crisi". Apunta que "moltes vegades no sabem com apropar-nos als més petits en aquestes situacions de confusió i caos. És molt normal no saber per on començar, i d'aquí va sorgir la idea del conte".

Descarrega't el conte

Font: Dipsalut