Avui, 25 de maig, comença la vint-i-quatrena Setmana sense fum, una efemèride que organitzen conjuntament els Programes d'Activitat Física Saludable, l'Atenció Primària Sense Fum i Beveu Menys de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Fins al 31 de maig, arreu del territori es duen a terme diverses iniciatives que pretenen conscienciar sobre els beneficis que suposa per la salut viure o treballar en un ambient sense fum; prevenir el consum de tabac, principalment entre la joventut, i promoure que les persones fumadores deixin aquest hàbit.

 

El lema d'enguany és "Millor el moviment que no el fum o el vapeig", amb la finalitat de promoure els hàbits saludables.

 

Un any més, l'Ajuntament de Quart també s'adhereix a aquesta iniciativa, que finalitza amb el Dia Mundial sense Tabac.

 

Amb aquest objectiu, la Biblioteca Miquel Pairolí, a l'igual que totes les bibliotèques de l'àrea bàsica de salut (ABS), disposarà d'un Racó sense Fum dins de l'equipament. Es tracta d'un espai en el qual els seus usuaris i usuàries podràn trobar material divulgatiu sobre aquesta temàtica i una petita guia selectiva de lectures del catàleg col·lectiu de lectura pública, de les quals es podrà disposar a través del préstec interbibliotecari del Sistema de Lectura Pública.

A més, els infants hi troberan material per conscienciar-los sobre aquesta problemàtica. El tabaquisme suposa la primera causa de pèrdua de salut i de mortalitat prematura evitable, així com un dels factors de risc més rellevants de les principals malalties cardiovasculars, respiratòries cròniques i de nombrosos tipus de càncer.

 

 

Més informació a biblioteca@quart.cat.

 

O amplia-la aquí

 

 

A més, també es pots descarregar la guia per deixar de fumar en quatre passes!

 

O la guia per a famílies "Vull Crèixer sense Fum!"