Ahir a la tarda, de 15 a 19.30 hores, representants de l'Ajuntament de Quart van assistir a Campllong a una sessió participativa organitzada pel Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt en col·laboració amb Adverbia Innovació Social, consultoria especialitzada en innovació social i sostenibilitat.

Sota el títol «Taller participatiu sobre el futur de la Gent Gran: disseny de solucions per a l'habitatge, la salut i l'oci al voltant del Gironès-Salt», la sessió va tenir com a objectiu la creació de solucions innovadores per la millora de qualitat de vida de la gent gran, amb especial atenció a l'entorn rural de la comarca del Gironès.

L'esdeveniment cercava fer partícips als diferents agents implicats en aquesta problemàtica, amb la finalitat de crear solucions més ajustades a les seves necessitats reals. Per això, entre els assistents, hi van ser presents tècnics/ques municipals i del Consorci, representants del col·lectiu de gent gran, representants polítics de diferents ajuntaments del territori i entitats especialitzades en l'atenció a la gent gran que poguessin compartir solucions i experiències innovadores en els àmbits de l'habitatge, la salut i l'envelliment actiu.

Des de l'Ajuntament de Quart s'està formant part d'aquesta iniciativa per tal d'aportar el coneixement i la realitat del municipi de Quart en el disseny d'aquestes respostes innovadores pels reptes de la gent gran. Amb l'ajuda de tots els agents implicats es vol trobar solucions efectives i noves propostes en l'àmbit de l'habitatge, la salut i l'oci.

L'empresa Adverbia Innovació Social va recollir totes les propostes sorgides durant la sessió de treball i, futurament, juntament amb el Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt, faran arribar els resultats als municipis i entitats participants.