Aquest cap de setmana hem assistit a una trobada de l'AeCC (Asociación Española de Ciudades de la Cerámica), de la qual el municipi de Quart en forma part.

Juntament amb catorze altres municipis hem participat en l'assemblea bianual de l'entitat, que ha tingut lloc el dissabte 28 al matí a Salvatierra de los Barros, municipi de la província de Badajoz.

Des de l'Ajuntament de Quart continuem treballant conjuntament amb l'AeCC per conservar aquest àmbit cultural tan identitari del municipi i cercar noves fórmules per mantenir els oficis que se'n deriven. Durant la trobada s'han tractat temes com la protecció del patrimoni ceràmic, la promoció d'activitats entre els municipis que formen part de l'entitat o els projectes europeus amb altres ciutats de la ceràmica.

Les assemblees se celebren dues vegades l'any, una a la primavera i una a la tardor, amb l'objectiu de tractar qüestions relacionades amb l'impuls i la dinamització d'aquest sector, tant en l'àmbit local i estatal com en l'europeu.

Actualment, l'AeCC està formada per vint-i-cinc municipis, els quals actuen en xarxa, coordinen accions i intercanvien coneixement i experiències. La seva finalitat és fomentar el valor de la ceràmica, el seu patrimoni i el seu desenvolupament.