Aquest vespre, 12 de maig, la façana de l'Ajuntament de Quart s' il·lumina de blau per la fibromiàlgia amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, la Síndrome de la Fatiga Crònica i altres síndromes de sensibilització central.

 

Aquesta celebració commemora el naixement de Florence Nightingale, infermera que als 40 anys va patir una malaltia d'aquestes característiques i va passar la resta de la seva vida al llit.

 

Es tracta de malalties cròniques que provoquen un alt impacte en la qualitat de vida de qui les pateixen.

 

Afecten diferents sistemes del cos i es caracteritzen per una sensibilitat accentuada davant certs factors, com ara medicaments, estrès, infeccions, o productes químics, que es manté en el temps malgrat la desaparició de l'estímul que l'ha provocat.

 

Requereixen un tractament multidisciplinari per a la millora de la salut, l'autonomia i el benestar de les persones afectades.

 

L'objectiu d'aquesta encesa, impulsada per l'Associació Catalana de Síndrome de Fatiga Crònica Encefalomielitis Miàlgica i altres síndromes de senseibilització central (ACSFCEM) pretén visibilitzar la malaltia per a poder aconseguir el reconeixement mèdic, institucional i social, així com l'adequada atenció mèdica i sanitària als pacients que els pateixen.

 

 

Més informació aquí